Ruitervitaal

We besparen kosten noch moeite om ervoor te zorgen dat onze paarden fit zijn, plezier hebben in hun werk en zo kunnen presteren. We zetten daarvoor de hoefsmid, dierenarts, fysiotherapeut en osteopaat in. We bieden ze top kwaliteit ruw- en krachtvoer, dagelijkse verzorging en goede training.

Maar ben jij als ruiter net zo fit als je paard en kunnen jullie als combinatie optimaal presteren?

Je hoeft echt niet de marathon te kunnen lopen of veel spiermassa te hebben om goed te kunnen presteren. Wat wel heel belangrijk is, is om te werken aan de vaardigheden die je als ruiter nodig hebt. Ongeacht het niveau of de discipline waarin je deelneemt heb je een neutrale zit nodig waarin je de beweging van het paard soepel volgt, de hulpen zonder ruis doorgeeft en zo oefeningen kunt uitvoeren. Door het trainen van corestabiliteit, balans, coördinatie, spieruithoudingsvermogen en symmetrie in de spiergroepen kunnen deze vaardigheden worden verbeterd en geperfectioneerd. 

Daarnaast is de kans op (oude) blessures een stuk kleiner. Simpelweg omdat de spieren sterker zijn, de houding juist is en het uithoudingsvermogen beter is.

In 2020 opgeleid door

Geaccrediteerd door

Als ruitervitaalcoach bied ik een aanvulling door middel van sport, ik stel geen diagnoses. Elke ruiter kan gebruik maken van de trainingen, mits je in een redelijke gezondheid verkeerd en geen medische problemen hebt. Sta je onder behandeling of ervaar je klachten, neem eerst contact op met je arts of specialist.