joker horse simulator

Horse simulator - Ties de fries

Als ruiter hebben we een onafhankelijke zit nodig waarin we de bewegingen van het paard kunnen volgen en duidelijke hulpen kunnen geven. Om die onafhankelijke zit te verkrijgen, heb je een aantal (ruiterspecifieke) vaardigheden nodig. Dit zijn: verticale en horizontale balans, corestabiliteit, coördinatie, spieruithoudingsvermogen en symmetrie in de spiergroepen.

Wanneer je één of meerdere ruiterspecifieke vaardigheden nog niet voldoende beheerst zal jouw lichaam zich gaan compenseren tijdens het rijden. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in wiebelende handen, klapperende benen, inknikken en moeite met doorzitten. Het paard zal daarop reageren door meer moeite te krijgen met lengtebuiging, verruiming, aanleuning of balans.

Het kan lastig zijn je tijdens het rijden bewust te zijn van deze ruiterspecifieke vaardigheden en deze correct te trainen. Je paard compenseert namelijk om zijn eigen balans onder de ruiter te behouden. De horse simulator ‘Ties de Fries’ doet dit niet! Hij is goudeerlijk en daarmee soms ook erg confronterend. De stap, draf en galop kan nagebootst worden. Ook oefeningen zoals verruimingen, eenvoudige- en vliegende wissels kunnen gereden worden maar alleen wanneer jij als ruiter correct beweegt. Hierdoor is het mogelijk de ruiterspecifieke vaardigheden te oefenen en bewust de spiergroepen die hierbij nodig zijn aan te voelen en te trainen. Op deze manier wordt het gemakkelijker dit ook te paard te doen.

Als gediplomeerd Deurne en Orun 4 instructrice maak ik tijdens je training een duidelijke vertaalslag naar de rijtechniek. Het is dan ook mogelijk om de training te vervolgen op je eigen paard. Er wordt verder gewerkt aan je houding en zit, maar ook aan het goed voor elkaar hebben van de basis. Een correcte en bevestigde basis voorkomt veel rijtechnische problemen. Een vriendelijke, fijne en logische manier van trainen staat bij mij voorop.

Niet alleen is Ties geschikt om te werken aan je rijtechniek, ook voor beginnende ruiters is Ties de ideale leermeester. Hij heeft alle geduld en laat je bekend worden met de verschillende gangen waarbij je je alleen hoeft te focussen op jezelf en niet op het paard. Na een aantal trainingen ga je met meer kennis, vertrouwen en ruitergevoel te paard.

Het verbeteren van de vaardigheden vergt natuurlijk tijd en training. Ties helpt je hierbij, maar je kunt meer doen om nog betere resultaten te halen. Als ruitervitaalcoach train ik ruiters om, door middel van efficiënte oefeningen naast het paard, de specifieke ruitervaardigheden doelgericht te verbeteren.

Ties zijn thuisbasis zijn de stallen van Paard Mens Onderwijs te Bult (Steenwijk). 

Standaard is er een 17,5 inch dressuurzadel aanwezig maar indien je een eigen zadel hebt adviseer ik je die mee te nemen. Tijdens de training draag je een rijbroek en rijlaarzen of jodphurs. Het gewicht wat Ties kan dragen is maximaal 90 kg.

Onderstaande tarieven zijn gebaseerd op trainingen die plaats vinden op de locatie van Paard Mens Onderwijs in de Bult (Steenwijk)

Privé Training

45 minuten

€ 42,50

Abonnement

5x Privé Training

€ 187,50

€ 25,- korting!

Duo Training

90 minuten

€ 40,-

Per Persoon

Groep/ Clinic

Op aanvraag

Reviews

Ties de Fries

De afgelopen periode 5 trainingen gevolgd bij Myrte en Ties. Deze trainingen hebben een grote bijdrage geleverd aan de bewustwording van mijn balans, houding en zit op het paard. Doordat Ties niet aan nuances doet had ik meteen een grote confrontatie met mezelf. Iets wat, doordat ik al 20 jaar in het zadel zit, niet zo heftig had verwacht. Dit maakte ook dat de bewustwording groter en groter werd waardoor ik nog meer gemotiveerd raakte om mijn balans, houding en zit te verbeteren. Iets waarmee Myrte je perfect kan helpen!

Door haar kundigheid en haar rustige manier van coachen, heb ik echt stappen kunnen zetten en veel handvatten mee gekregen om mezelf te verbeteren. Heel fijn om met de methodiek van Myrte, samen te kijken naar wat er anders/beter kan en om d.m.v. video`s te kunnen vergelijken wat er al beter gaat! 

Ik ben heel blij dat ik deze trainingen bij Myrte heb gevolgd, ik zou het iedere ruiter zeker aanraden!

- Lisanne
Ties de Fries

Ik vond het erg leuk en leerzaam op Ties. Je legt heel duidelijk uit en voelt gelijk verschil in je houding. Fijn dat we het konden filmen, zo kan ik het nog een aantal keer terug kijken. Ook super fijn dat je oefeningen mee gaf voor thuis. Al met al een ontzettend en leuke en leerzame ervaring!  Heel erg bedankt!

- Marjolein
Ties de Fries

De Horse Simulator was wiebelig en dat vond ik een beetje spannend maar daar Myrte goed mee om.  Je krijgt duidelijke feedback en uitleg over je houding. Om extra duidelijk uit te leggen doet ze alles voor. Ik ga zeker nog een keer op Ties de Fries! 

- Annike